Nieuws

31 Januari 2024:

HSB-competitie deze week

Promotie 2 DD 1 ½-7½
DD 3 DSC 4 3-5

Weer extreme resultaten voor de DD-teams in klasse 1A: DD 1 blijft op koers naar promotie, DD 3 heeft nog geen punten in de strijd tegen degradatie kunnen pakken.
29 Januari 2024:
Tata Steel Chess: prijsvraag zonder winnaar

Het Tata Steel toernooi kreeg dit jaar een razend spannende ontknoping. De winnaar na barrage partijen werd de Chinese schaker Wei Yi en Dommaraju Gukesh greep de tweede plaats. Niemand van de DD-leden die zich waagden aan een voorspelling hadden het bij het goede eind. Zelfs niet-leden kwamen met een mogelijk winnaar. Veel inzendingen met de namen Giri en Firouzja, een enkeling had Abdusattorov als winnaar getipt waarvan het leek dat hij de beste papieren had, maar toch uiteindelijk tekort kwam. Derhalve worden er geen boeken uitgereikt, maar wordt iedereen bedankt voor zijn deelname.

20240128 Tata tienkampenTata Steel Chess: Tiebreaks
28 Januari 2024:
Tata Steel Chess: tienkampen

Ook bij de tienkampen in Wijk aan Zee was DD weer met 8 spelers vertegen­woordigd. De grootste succes werd door Prajit Kumar geboekt: Hij won groep 2D met 8 uit 9 een TPR van 2392. Sterke prestatie, gefeliciteerd Prajit! Ook David Madularea (6½ punten in 3F, TPR 2128) kon zijn groep (gedeeld) winnen. Verder eindigden Theo van Orsouw (6 punten in 4D, 2 plaats) en Rogier van Egmond (4½ in 2E) in de bovenste helft van hun groep. De overige DDers: Gerrit Prakken (3 in 1A), Pim Ghijsen (3 in 2B), Jan Willem Koelmans (3½ in 4E) en Foppe Jan Montsma (4 in 5Z).
26 Januari 2024:
Eerste punt voor DD 4 HSB

In de uitwedstrijd tegen DSC 7 wist DD 4 zijn eerste wedstrijdpunt te bemachti­gen. Casper verloor in het middenspel een kwaliteit en moest als eerste zijn partij met verlies beëindigen. Daarna behaalde Jan Kees met solide spel een half punt. Adrienne kwam in een dynamische stelling terecht met veel tactische wendingen op het hele bord voor beide kanten. Helaas overzag zij een matcombinatie die haar tegenstander had opgezet.
20 Januari 2024:
Groot succes op het HSB meisjes kampioenschap 

Drie eerste plaatsen, Keerthi Gnanasekaran in de categorie tot 12 jaar, Malem Ngangbam in de categorie tot 10 jaar en Sriyasree Mohapatra in de categorie tot 9 jaar.

20240120_Keerthi_Malem_SryasreeKeerthi, Malem en Sriyasree
20 Januari 2024:
Wintersnelschaakkampioen 2024: Rachid Schrik

In een uitzonderlijk spannende editie van het halfjaarlijks snelschaak­kampioen­schap kon Rachid Schrik de titel voor de tweede keer pakken. Schrik begon overweldigend en leek na 8 rondes (7½ punten, 1½ los van de achtervolgers) al als de gedoodverfde winnaar. Maar door een middagsdip (twee nederlagen tegen Andrey Birg en Imanol Leorato) maakte hij het toernooi weer spannend. Pim Eerens was even aan de leiding, maar moest ook een onverwachte nederlaag tegen Lilian de Martin incasseren. Uiteindelijk eindigden Schrik en Jeroen Blokhuis gelijk (10½ uit 13) bovenaan. De overwinning in de onderlinge partij maakte Schrik tot toernooiwinnaar.

20240120 snelschakenJ. Blokhuis, Schrik, Khatniuk, Birg, Eerens
18 Januari 2024:
Tata Steel Chess: dagvierkampen

Bij de dagvierkampen in Wijk aan Zee (maandag t/m woensdag deze week) bestond de DD-afvaardiging zelfs uit 8 spelers. Uitblinkers waren Raymond Timmermans (2½ in groep 3L), Stan Cortenbach (3 in 4F) en Jan Willem van Capelleveen (3 in 9D). Anastasiia Khatniuk bereikte 50% in groep 3C.

Vrijdag begint het laatste amateurevenement: de tienkampen.
15 Januari 2024:
Tata Steel Chess: weekendvierkampen

Bij de weekendvierkampen in Wijk aan Zee was DD (als we goed hebben geteld) met 5 spelers vertegenwoordigd. Luka Wink (3G) en Prayan Kumar (7F) konden met 2½ punten de (gedeelde) groepswinst pakken. Ook Dairkhan Kokush (8D) kwam met 2 punten boven de 50% uit.

Vandaag beginnen de dagvierkampen weer met den reeks DDers.
13 Januari 2024:
Artikel FD over Tata Steel Chess

Rein de Ruiter stuurde ons een interessant artikel uit het Financieel Dagblad over Tata Steel en hun schaaktoernooi.
11 Januari 2024:
HSB klasse 1B: DD 2 in hoog promotiegevaar

DD 2 heeft al weer onverwacht een wedstrijd met hoge cijfers gewonnen. Bij Promotie 3 werd het 6-2. Op de bovenste vier borden ging de wedstrijd gelijk op, maar op de onderste vier borden was het een perfecte score voor DD. – Op dezelfde avond verloor poulefavoriet RSC-Belgisch Park thuis nipt van Scheve Toren. Daardoor staat DD 2 nu bovenaan en speelt bij de volgende wedstrijd (thuis tegen RSC-Belgisch Park) om promotie naar de hoofdklasse. Tegenwoordig heeft het team zeker geen hoofdklasse-niveau, maar deze tussenstand is zeker een mooie prestatie.

20240108 DD 2 HSB_2Borden 3 (voor) en 1 (achter)
Agenda
 • Di
  27 Feb
  DD 1 - Rijswijk 2
 • Wo
  28 Feb
  DD Open (ronde 3)
 • Do
  29 Feb
  Analysesessie teams
 • Za
  02 Maa
  Purmerend 1 - DD 1
 • Kennemer C. 3 - DD 2
 • DD 3 - SHTV 2
 • DD 4 - SHTV 3