Nieuws

26 April 2024:
DD 2 HSB bijna even goed als DD 1

Nou, tja, in ieder geval wat het laatste resultaat in de HSB-competitie betreft. In de slotronde van de 1e klassen HSB (17 april) wonnen beide DD-teams hun wedstrijden met 6½-1½ zonder verliespartij. DD 1 promoveerde naar de hoofdklasse, DD 2 werd in de parallelle poule tweede, maar één punt achter poulewinnaar Scheve Toren. Het had zelfs bijna meer kunnen worden omdat Scheve Toren zijn wedstrijd maar nipt met 4½-3½ won.

20240426 DD 1Bord 1: Sewpal (rechts) - Khatniuk
26 April 2024:

HSB-competitie 24 april

DD 4 Wassenaar 1 5-2

Als laatste team heeft deze week DD 4 (HSB) het seizoen afgesloten. Door een overwinning op Wassenaar kon klassenbehoud in de 2e klasse veilig worden gesteld.
26 April 2024:
Medestrijders gezocht voor seniorenteam (1 t/m 12 juli in Krakau)

Welke 65plusser heeft belangstelling om met een DD-VAS team begin juli in Krakau mee te doen aan de WK voor seniorenteams? Rogier van Egmond, Jos ten Hacken en Gerrit Prakken willen graag meedoen, maar komen nog een man tekort. (Reservespeler is ook welkom.)
26 April 2024:
DD 1 verliest in de laatste ronde – IM-resultaat voor Rick

In de seizoensafsluiter toog het eerste van DD naar Amsterdam. Veel stond er voor ons niet meer op het spel: de tweede plaats in de eindrankschikking was al zeker. Alleen twee meesterresultaten waren nog te behalen. Rick moest dan wel remise maken tegen 2281+ en Jeroen moest winnen van 2659+. Helaas had VAS niemand van dat laatste kaliber in de gelederen maar voor Rick was er al snel iemand gevonden. In een vooruitgespeelde partij werd het inderdaad remise tegen Ramon Koster en scoorde Rick zijn laatst benodigde IM-resultaat. Gefeliciteerd, Rick!
22 April 2024:
Jan Willem Koelmans wint Kennemer Open

Jan Willem Koelmans kon de 21e editie van het Kennemer Open winnen. Na 9 rondes stond hij in groep 1 op 6½ punten, een hele punt los van de achtervolgers. Gefeliciteerd, Jan Willem!

De Kennemer Open vond op de KNSB-zaterdagmiddagen van het seizoen 2023-24 plaats. Vanwege het ongunstige aantal spelers had Koelmans dit seizoen geen vaste plek in een van de DD-teams in de KNSB-competitie. De Kennemer Open bleek een uitstekend alternatief.

20240422 Kennemer OpenWinnaar 21e Kennemer Open
20 April 2024:

KNSB-competitie 20 april

VAS 1 DD 1 5½-4½
Promotie 2 DD 2 4-4

Vandaag hebben ook DD 1 en DD 2 het seizoen afgesloten. Beide teams eindigden op de tweede plaats in hun poule. DD 1 met 12-6 wedstrijdpunten, DD 2 met 12-4.
18 April 2024:

HSB-competitie 17 april

DD 1 DSC 4 6½-1½
DD 2 Botwinnik 2 6½-1½
DD 3 Rijswijk 2 4-4

Op de gezamenlijke slotronde van de 1e klassen in Zoetermeer hebben de DD-teams het seizoen succesvol afgerond. DD 1 promoveert naar de hoofdklasse. DD 2 liep promotie nipt mis, maar is daar niet bepaald ongelukkig mee. DD 3 kon de 7e plaats vasthouden en daardoor degradatie ontlopen.
17 April 2024:
Lothar v/d Sluijs wint Pomar-rapidtoernooi

Afgelopen zaterdag was er het Pomar-toernooi, het derde toernooi van de Haagse Rapidcyclus. Lothar v/d Sluijs kwam op 6 uit 7, net zoals Diego Velasquez Hernandez, en won het toernooi op weerstandspunten. Gefeliciteerd, Lothar!

Behalve Van der Sluijs deden de volgende DDers mee: Jaco Arkesteijn (3½), Keerthi Gnanasekaran (3) en Mithran Gnanasekaran (2).
Agenda
 • Di
  28 Mei
  Slow Rapid (vierkampen)
 • Do
  30 Mei
  Interne (9e ronde)
 • Za
  01 Jun
  Snelschaken
 • Di
  04 Jun
  First Tuesday Rapid
 • Do
  06 Jun
  Interne (10e ronde)
 • 08 Jun
 • Di
  11 Jun
  Tuesday Blitz
 • Do
  13 Jun
  Interne (11e ronde)
 • Za
  15 Jun
  Snelschaken
8 juni
HSB Open
Snelschaakkampioenschap
bij DD