Nieuws

24 April 2021:
The Hague Saturday Blitz

Het begin van het zaterdagmiddag-vluggeren op Tornelo was nog wat stroef, maar had toch een cruciaal voordeel: we konden met de aanwezige spelers gewoon een volledig toernooitje spelen. Met zes of acht spelers zou dat vrij dicht bij de gewone vluggerronde in het NSG komen. Winner bij deze première: Theo van Orsouw met 100%.


22 April 2021:
DD-Online-Vier/Vijfkampen (update laatste partijen)
17 April 2021:
DD-Online-Vier/Vijfkampen
17 April 2021:
KNSB-online-beker

In de laatste twee wedstrijden van de groepsfase kon DD nog twee matchpunten pakken. Met 4-6 wedstrijdpunten eindigde het team op de 4e plaats (van 6) en gaat waarschijnlijk niet door naar de knock-out-fase.

KNSB beker 17 april

DD
Philidor Leiden
2½-5½
De Drie Torens
DD
2-6

Link naar de gedetailleerde uitslagen op de resultaten.
16 April 2021:
The Hague Thursday Rapid

Donderdag was er niet het hoogtepunt van het deelnemersaantal, maar in ieder geval kon het rapidtoernooitje doorgaan. Winnaars: Stefan Boeters (3 uit 3), Theo van Orsouw en Frans van Kampen (beiden 1).


10 April 2021:
Meevaller voor het DD-online-bekerteam

Door een gesloten account bij tegenstander De Pionier is het resultaat van de online-bekerwedstrijd DD De Pionier gewijzigd in 4½-3½. DD maakt daardoor weer kansen om de drempel voor de knock-out-fase te halen. Op zaterdag 17 april worden nog twee wedstrijden van de groepsfase gespeeld.
10 April 2021:
The Hague Saturday Blitz

Bij de wekelijkse vluggerronde eindigden deze keer Noé van Hulst (3 uit 3), Theo van Orsouw en Stefan Boeters (beiden 2 uit 3) bovenaan.


10 April 2021:
Internationale & Vriendschappelijke Schaakmatch (8 mei 2021)

Je kunt nog meedoen!

DD speelt op 8 mei online tegen de oudste schaakclub van Amerika: Mechanics' Institute Chess Club (USA, San Francisco).
08 April 2021:
Rick Lahaye komt jeugdtrainersteam versterken

Voorlopig blijft de enige mogelijkheid voor jeugdschaak bij mooi weer in de tuin van het NSG. Maar zodra er weer lessen binnen mogelijk zijn (waar­schijnlijk parallel met de herstart van de buitenschoolse opvang), gaat het DD-jeugdtrainersteam weer enthousiast aan de slag. Het zal dan steun krijgen van de professionele schaaktrainer Rick Lahaye, die een keer per maand de les voor de meest gevorderden jeugdspelers gaat houden en het DD-trainersteam ook verder begeleid.
Agenda
29 mei 2021
27e Open Rapid­kampioenschap DD

Waar: Online, Tornelo
Wanneer:
Zaterdag 29 mei van 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten:
gratis
Inschrijven: Direct op Tornelo
Verder informatie: webmaster DD