Nieuws

21 November 2022:
DD WhatsApp-groep snelschaken

Op verzoek van enkele leden gaan we het snelschaken binnen DD meer promoten. Snelschaken is behalve een erg leuke schaakvorm ook een vaardigheid die in het rustige schaken goed van pas komt. Je leert er tactisch van denken en in tijdnood sneller te zetten.

Om de communicatie en coördinatie rond het snelschaken te verbeteren heeft DD een WhatsApp-groep opgezet: https://chat.whatsapp.com/C9TbQC11x7e0Trl9Q0tZVm

Er zijn inmiddels al 17 leden die zich hebben aangemeld!

De leden die zich hiervoor aanmelden krijgen berichtjes van andere leden wanneer zij op de club gaan of willen snelschaken. Ook kunnen afspraken gemaakt worden voor online snelschaken op de platforms LiChess en Chess.com of op de club natuurlijk. Door aan te melden zit je nergens aan vast maar geef je aan geïnformeerd te willen worden over wanneer andere leden willen en gaan snelschaken op de club. Je kunt je elk moment uit de App-groep terugtrekken.
20 November 2022:
DD Vierkampen November/December 2022

Voor November/December zijn er acht aanmeldingen van enthousiaste schakers. Hierdoor spelen we twee vierkampen t/m december. Door te klikken op 'Lees meer' zie je de indelingen voor de nieuwe vierkampen.

There are eight applications from enthusiastic chess players for November/December. By clicking on 'Read more' you will see the game schedule and the new group divisions.
19 November 2022:
Theo van Orsouw kampioen van de HSB

Op de HSB-website staan nog geen resultaten, maar via Rein de Ruiter (dank ook voor de foto!) bereikte ons het bericht dat Theo het DD-duel tegen Raymond Timmermans in de laatste ronde van het HSB-PK heeft gewonnen en daardoor de titel heeft veroverd. Gefeliciteerd, Theo!

20221118 HSB v OrsouwPersoonlijk kampioen van de HSB: Theo van Orsouw
18 November 2022:
HSB-hoofdklasse: DSC 1 – DD 1 5½-2½

Ondanks de recente, verrassende nederlaag tegen Botwinnik blijft DSC toch het sterkste team in de HSB-competitie. DD had in de wedstrijd afgelopen maandag weinig in te brengen. Met uitzondering van uitblinker Jasel Lopez op het topbord kon niemand een hele punt veroveren, ook al waren er kansen. DD 1 staat nu op 3-3 matchpunten en speelt de volgende wedstrijd tegen Westland 1.

20221114 DD 1Borden 1 & 2
16 November 2022:
Chessbase: Karpov on the road to recovery

Van Eric Koreman ontvingen we de hint naar dit artikel dat de algemene nieuwsforums niet heeft gehaald.
16 November 2022:

HSB-competitie deze week

DCS 1 DD 1 5½-2½
DD 4 DSC 8 4-4

DD 1 staat nu met 3-3 matchpunten in de middenmoot van de hoofdklasse. DD 4 deelt met 3-1 matchpunten de leiding van klasse 3A met DSC 8 en Wassenaar.
13 November 2022:
Raymond Timmermans op koers naar HSB-PK

Raymond Timmermans kon zijn fantastische serie bij het Persoonlijk Kampioenschap van de HSB voortzetten met een overwinning op Ted Barendse. Met 5 uit 6 ligt hij nu op koers voor het kampioenschap, een hele punt los van de achtervolgers. Ook voor de overige DDers was de 6e ronde succesvol: Theo van Orsouw, Jaco Arkesteijn en Rein de Ruiter konden hun partijen winnen. Jaco Arkesteijn stuurde ons het onderstaande puzzel uit zijn partij tegen Ahmad Diab Diaz.

20221111 Arkesteijn puzzel
Zwart speelde Td8. Wit aan zet wint materiaal.
13 November 2022:
E-team 10e van Nederland!

Op 12 november trokken 4 jonge helden en teamcaptain naar de Bilt voor de finale van de meesterklasse E. In september had het E-team zich maar nipt geplaatst voor de finale van de meesterklasse. En in de finale moesten we het zonder onze topscorer Noah redden. Chingtang, Quinten, Melle en Laurens stonden dus voor een zware opgave.

20221112_E-teamE-team samen met teamcaptain Onno van Dijk
09 November 2022:
Eindstanden DD Vierkampen Oktober 2022

Wij feliciteren Pim Eerens met zijn eerste plaats in de pion-groep. Ook gaan onze gelukwensen uit naar Alexander Buitenhuis die met 2,5 punt de Paard-groep op zijn naam heeft geschreven.

Lees meer voor de eindstanden!

In november / december wordt eenmaal een vierkampcyclus georganiseerd. Dit komt omdat er in deze periode veel dinsdagen bezet zijn voor andere schaakactiviteiten. Daarom verdelen we de vierkampwedstrijden over twee maanden.
Agenda
 • 10 Dec
 • Snelschaken
 • Di
  13 Dec
  Vierkampen nov/dec (3)
 • First Tuesday Rapid
 • Do
  15 Dec
  Interne (8e ronde)
 • Za
  17 Dec
  Venlo 1 - DD 1
 • DD 2 - LSG 5
 • DD 3 - Rijswijk 2
 • Amersfoort 4 - DD 4
 • Ma
  19 Dec
  RSC-Belg.P. 1 - DD 3