Nieuws

09 Maart 2014:
Black Saturday

De zesde ronde van de externe competitie: het “tweede” speelde tegen HMC Calder 3 en het streven was gelijk te spelen en een punt binnen te halen. Het mocht niet zo zijn. We misten twee spelers en door het niet op tijd verschijnen van een derde , moest er in de zaal een invaller geregeld worden. Toevallig  was Stefan Boeters aanwezig en na enig aandringen nam hij plaats achter het bord met een achterstand van 30 minuten.

Over het verloop van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Jan Joost moest al om drie uur opgeven. Stefan en Henk stonden goed, William was in tijdnood, maar dan is hij gevaarlijk.  De 17e zet Lg5 was een vondst, maar het liep toch niet goed af. Lukasz speelde een positioneel spelletje, maar moest in remise berusten. Evenals Onno aan bord 7.

Vincent won een mooie partij, terwijl Theo in een Caro-Kann doorschuif verloor.

Henk en Stefan stonden nog steeds duidelijk beter en winst was zeer wel mogelijk. Maar Stefan raakte in tijdnood het spoor bijster en Henk zag in gewonnen stand een venijnig valletje over het hoofd en werd mat gezet. Resultaat 2-6 i.p.v. 4-4.

Kort en goed komt het hier op neer dat we ergens nog drie punten vandaan moeten halen.

Dit betekent dat we de komende wedstrijden met volle inzet zullen moeten spelen.

Aangezien het eerste team in het laatste uur een kleine winst in een klein verlies zag veranderen was de stemming bedrukt en dan druk ik me bescheiden uit.

Kom op DD. Het moet geen rampjaar worden!

Theo van Vorselen

Berichten: