Nieuws

28 November 2013:
DD 7 wint weer!

DD 7 geeft de overwinning op Botwinnik 4 begin deze maand een goed gevolg met nog een thuisoverwinning. Ditmaal werd Voorburg 1 met miniem verschil verslagen (4½-3½).

Waar het spel zich op de hogere borden nog voorzichtig ontwikkelde, was er op de onderste borden gelijk spektakel. Ikzelf kon in de opening een pion winnen, waarbij mijn tegenstander wel kansen kreeg op een koningsaanval. Daar is het uiteindelijk niet van gekomen, dus had ik met mijn pion meerderheid in het centrum een aardige stelling.  Hier dacht mijn tegenstander een pion terug te winnen, maar zag hij over het hoofd dat ik zijn dame en toren kon vorken. Een toren voor en met de dames afgeruild had ik enkele zetten later de eer voor de 2de keer deze maand mat op de achterste rij te geven.
Gelijktijdig waren de partijen van Raf en Rein ook geëindigd. Raf offerde in de Evans gambiet al snel 2 pionnen voor goede activiteit en een voorsprong in ontwikkeling. Een over het hoofd gezien aftrekschaak werd hem echter fataal. Hij verloor zijn dame en de partij.

Rein won in de opening ook al snel een pion. Met de nodige stukken afgeruild kwam hij 2 pionnen voor te staan. Na menige (gefaalde) pogingen met een paardenvork de toren van de tegenstander te winnen zette hij zijn voorsprong om in het volle punt.

Op de bovenste borden werden 2 nog gelijk ogende partijen al snel beslist. Pieter speelde remise en Dick leed een zeldzame nederlaag in de HSB- competitie. In een gesloten Spaans kon de tegenstander van Dick door zijn dame voor 2 torens te ruilen de stelling in zijn voordeel afwikkelen.

Auke kon op het nippertje aan een vork van de d-pion van zijn tegenstander ontkomen, waarna het een gevecht om die pion is geworden. Uiteindelijk werd de pion en de partij door Auke gewonnen.
De overige partijen leken hierna ook min of meer beslist, Alfred stond een stuk voor en Robert een stuk achter. Dit vertaalde zich enkele zetten later ook naar het verwachte resultaat, de overwinning was een feit.

Het is nog vroeg in het seizoen om uitspraken te doen, maar met 2 overwinningen in de eerste 3 partijen is DD 7 hard op weg naar handhaving in de 2de klasse.

Selwyn Rosenstand

Berichten: