Nieuws

24 Augustus 2013:
8e ronde

Met de finish in zicht zet de dappere DD-delegatie alles op alles. Ogen worden extra uitgewreven, brillenglazen opgepoetst en na tegenstanders te hebben gegoogled spijkeren sommigen ook hun theorie nog wat bij. Maar ook de vijand zat niet stil.

Wim was weer als eerste klaar. Hij kreeg in een orthodox damengambiet het voordeel van de goede tegen de slechte loper maar dat bleek niet voldoende voor de winst.

Jan Willem en Ronald kregen beiden het konings-indisch te bestrijden. Ze hielden hun tegenstanders bekwaam op afstand, maar konden zelf ook geen potten breken.

Zelf mishandelde ik de opening behoorlijk maar mijn tegenstander was zo vriendelijk niet steeds de sterkste voortzetting te kiezen zodat ik meende na zon zet of twintig wel remise te kunnen aanbieden. Daar werd lang over nagedacht, maar het aanbod werd uiteindelijk geaccepteerd. Na afloop bleek dat ik eigenlijk alweer ietsje beter stond, maar ik was al lang blij dat ik was ontsnapt.

Adri is op het moment dat ik dit schrijf nog bezig, maar het is onwaarschijnlijk dat hij verlies kan voorkomen. In het Grüfeld-indisch raakte hij met zwart een pion kwijt en hoewel ik de Houdinitrucs van Adri hoog inschat kan ik me niet voorstellen dat hij zich nog kan redden. Mocht hem dat toch nog lukken, dan volgt morgen de rectificatie.

Stand:

A-groep: Henk 4½, Ronald 4, Jan Willem 3
B-groep: Adri 4½, Wim 4

Henk Happel,


Berichten: