Nieuws

21 Augustus 2013:
4e ronde, rehabilitatie

Er viel wat goed te maken en dat waren we ons terdege bewust. Als voorbereiding hadden Wim en ik de Hundertwasserhuizen bezocht. Een groter contrast tussen de protserige pracht van Sissi in Schönbrunn en de sociale woningbouw van 1983 1985 is nauwelijks mogelijk. Waarom kan zoiets opzienbarends in Nederland eigenlijk niet want met alle respect voor het opknappen van de Schilderswijk: Hundertwasser is mooier. Kennelijk zijn in Oostenrijk de directeuren van de woningbouwvereniging nog niet van de Maserati-generatie en gaat het geld gewoon naar de huizen.
 
Maar terug naar het schaken: Wim was als eerste klaar. Remise nadat hij het voordeel van de voorzet had verspeeld en toen maar de vrede getekend. We zullen hem voordragen voor de Rob Hartoch memorial prijs. Zijn tegenstander kreeg van zijn trainer trouwens te horen dat hij door had moeten spelen, maar buitenstaanders vergieten wel vaker andermans bloed.

Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen en die van Adri hebben door een recent fietsongeval ernstig geleden. Hij kon zijn hoge positie dan ook niet handhaven. In een Siciliaanse opening schoot hij vrij snel een bok en dat bracht hem terug op aarde.

Zelf had ik een tegenstandster uit de Balkan. In een rustig en gelijkstaand middenspel begon ze plotseling te knoeien zodat ik mijn remise-aanbod maar inslikte. Ik nam wat ze aanbood en kreeg op een prettige manier het punt kado. Zie hieronder.

Ronald speelde met wit een zwaarwichtige Slavische partij waarbij wit op de damevleugel en zwart op de koningsvleugel ageerde. Urenlang trachtten de tegenstanders elkaar al dansend op de vulkaan de loef af te steken maar toen de erupties waren uitgewoed bleef er een remisestelling over.

Jan Willem won een pion en snoerde zijn  tegenstander volledig in. Winst leek een kwestie van tijd, alleen moest er nog even iets opgeblazen worden. Helaas, hij vond geen goede ontsteker en moest in remise berusten.
   
Stand:

A-groep: Henk 2, Ronald 1½, Jan Willem 1
B-groep: Adri 2 ½, Wim 2

Henk Happel
,


Berichten: