Nieuws

18 Augustus 2013:
De tweede ronde

Net als in de eerste ronde bereikte de DD-afvaardiging 50%. Dat kwam als volgt tot stand:

Ronald behandelde een koningsindiër met wit in de geest van wijlen Petrosjan. Zijn tegenstander dacht met wat huis- tuin- en keukenmaatregelen wel wat tegen te kunnen doen, hield verder wel van opschieten zodat Ronald al binnen het uur het punt kon noteren.

Wim vond zelf dat hij wat stroef speelde, kwam desondanks licht in het voordeel, maar bood voor alle zekerheid toch maar remise aan. Dit alles in schrille tegenstelling tot zijn strijd in de 1e ronde, waarover hieronder meer.
Jan Willem verdedigde zich Siciliaans. De trots van zijn stelling was een mooi zwart paard op e5, maar toen dat op avontuur ging was het snel afgelopen met de zwarte stelling.

Zelf stond ik na een Franse opening min of meer solide, maar dat veranderde snel toen ik dacht iets te moeten ondernemen. Met voor de toeschouwer leuke tactische grapjes werd mijn stelling ondermijnd en bekwaam tot schroot verwerkt. Ik zal de naweeën van de op mijn hoofd gevallen douchekop niet als excuus gebruiken want een beetje toernooischaker moet tegen dat soort wederwaardigheden kunnen, zeker in een 4-sterrenhotel.

Tot slot Adri. Hij had een tegenstandster die met haar tengere 11-jarige bouw nauwelijks boven de tafel uitkwam, maar zij bleek geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Kordaat werd de zwarte koning onder vuur genomen, maar Adri weerde de aanval met zuchten en steunen, een rood hoofd en schuddende ledematen toch bekwaam af en won in het eindspel toen de witte munitie definitief op was.

In de A-groep hebben Ronald en ik nu 1 punt en Jan Willem een halfje.
In de B-groep heeft Adri 1½ punt en Wim 1 punt.

Het vaste voornemen is er morgen weer keihard tenaan te gaan.

Henk Happel


Wim Vink zoals u hem niet kent: 1e ronde


,

Berichten: