Nieuws

27 April 2013:
Bloed, zweet en tranen
 
Ook in de 7e ronde was Jan Joost als eerste van de DD-ers klaar. Dit keer met een miniatuur waar de bloedspetters vanaf vlogen. En passant de theorie verbeterend had hij een pion geofferd voor prettig spel en daar had zijn tegenstander geen adequaat antwoord op.

Jammer was dat vervolgens Foppe Jan een nul moest incasseren. Hij kwam gewonnen te staan maar toen hij een toren weggaf was het afgelopen. Adri kreeg na de opening een uitstekende stelling, kon echter geen goed plan vinden en kwam in een verloren eindspel terecht, dat hij echter op wonderbaarlijke wijze wist te redden.

Zowel Theo als ik hadden een lange partij. Terwijl op alle andere borden de strijd allang was gestreden bleven wij als enigen in de zaal over. Theo moest tegen een andere Nederlander een eindspel met ongelijke lopers en een pion minder remise houden en hij deed dat bekwaam. Zelf was ik na een strijd met wisselende kansen uiteindelijk in een verloren eindspel terecht gekomen. Maar in uiterste tijdnood (mijn tegenstander had na afloop nog 2 minuten over van de 2½ uur bedenktijd en ik nog 1 minuut) kon ik mijn tegenstander met plat koffiehuisspel nog net remise aftroggelen. Niet verdiend, maar wel leuk.

Met dit alles hebben Jan Joost en ik 5 uit 7, Theo heeft 4 pt en Adri en Foppe Jan elk 3.

Henk Happel

Berichten: