Nieuws

23 April 2013:
Na het zoet der overwinning de bittere smart
 
Als goede Calvinisten begrijpen we natuurlijk dat voorspoed niet eeuwig kan duren, maar de manier waarop de kansen keerden stemde toch licht droevig.

Jan Joost was zoals gebruikelijk het eerste klaar. Na een slordige zet in de opening zag hij geen enkel perspectief meer in zijn stelling en zijn remise-aanbod werd aangenomen.

Er volgde nederlagen van Foppe Jan, die een koningsaanval niet wist te ontkrachten en van Theo die aan de opening een slecht eindspel overhield. Hij verloor een pion, later nog een en tenslotte de partij.

Beter verging het Adri die, gespeend van openingskennis, de Benoni van zijn tegenstander met onorthodoxe zetten bestreed. Dat kwam hem na afloop van de partij op een reprimande van zijn tegenstander (elo 2138) te staan die aan het bord de weerlegging net wist te vinden en graag op het goed getimede remise-aanbod van Adri in ging.

Zelf mocht ik niet mopperen. Mijn tegenstander was Niek Oud, naar ik denk de oudste deelnemer van het toernooi. Ondanks een veelheid aan lichamelijke klachten had hij in de vorige drie ronden toch 2½ punt bij elkaar gesprokkeld. Het werd een lange strijd waarin ik langzaam maar zeker in het voordeel kwam en uiteindelijk wist te winnen.

Scores van de DD-ers tot nu toe. Henk 3½, Jan Joost en Adri 2½, Foppe Jan 2 en Theo 1½.

Henk Happel

Berichten: