Nieuws

17 Februari 2013:
DD 8 koploper in klasse 3b

Voor aanvang wisten we al dat bij winst DD 8 goed in de top blijft meedraaien. Dit was dan ook onze doelstelling deze uitwedstrijd bij de club met meerdere speellocaties. Met het juiste adres en wat geluk waren de meesten bij aanvang op de goede plek, in tegenstelling tot DD 7 die vorig jaar met het gehele team nog op speurtocht moest. 

Ikzelf had een jeugdige tegenstander voor me, nog aan het begin van zijn schaakcarrière en was klaar met mijn partij nog voor Frans Wentholt, na het nodige zoeken, ons team completeerde. Terwijl de strijd zich op de meeste borden nog aan het ontwikkelen was, had Rein een prachtige aanval op de koningsvleugel opgebouwd. Aan de zwarte kant van de ruilvariant in de Ruy Lopez, ging hij gelijk in de aanval en liet zijn tegenstander niet meer ontsnappen.

Ondertussen zag het er op de meeste borden goed uit, op bord 8 alleen ging de positie van Frans Kop geleidelijk aan achteruit totdat hij de partij ook verloor. Verslagen door een onderwijzer waar hij nog in de klas bij zat op de lagere school. Na al die jaren kwamen ze elkaar voor het eerst weer achter het schaakbord tegen. 

Op bord 5 sloeg het noodlot toe. Robert stond veel beter, maar zag een aanval op zijn dame over het hoofd. Na wat tegenstribbelen was hij genoodzaakt op te geven. Zo leek het nog even spannend te worden, maar niet lang daarna speelde Pieter op bord 1 remise, haalde Dick op bord 2 het punt binnen en zag het op de overige borden prima uit. 

Frans stond voor en hield na wat tegenstand van zijn opponent een winnende aanval over, de overwinning was een feit. Als laatste werd een paar pionnen voorsprong in het eindspel nog netjes door Auke in winst omgezet en kwam de totale score op 5½-2½.

Gezien het verlies van de directe concurrent Prometheus 9 staat DD 8 zelfs koploper. Met nog 2 ronden te gaan, waarbij de komende ronde de thuiswedstrijd met Prometheus op het programma staat, hebben we de kans op promotie nog volledig in eigen hand. Gezien de goede resultaten van DD 7 zou het mooi zijn als beide teams volgend seizoen in de 2e klasse spelen.

Selwyn Rosenstand

Berichten: