Nieuws

16 Oktober 2021:
Eerste Jeugd-Grand-Prix van de HSB: 9 DDers doen mee

Eindelijk was het dan zover. Na anderhalf jaar corona ellende de eerst grand prix wedstrijd. Het was weer een echt schaakfeest voor de jeugd in de Kameleon. Van DD deden er 9 kinderen mee. In groep 2 speelde Art en Igor mee. Art haalde 1½ punt uit vijf en Igor haalde 3 punten uit 5 wat goed was voor de tweede prijs. Op de foto spelen ze op het eerste bord tegen elkaar.


Art Igor

Hajin en Sergii

In groep 3 speelde Hajin en Sergii. Hajin haalde 4 uit 5 en daarmee de gedeeld 2/3 prijs. Sergii (zijn eerste GP) haalde 1,5 uit 5. Op de foto kijkt Sergii aandachtig toe hoe Hajin het er van afbrengt.

In groep 4 speelde Florian en haalde 3 uit  5. Goed voor een gedeelde 2/3 prijs. Het blijkt zijn 18’de prijs te zijn. Volgens hem nog twee en dan heeft hij er 20 en krijgt hij een vitrine om ze in te zetten.


Florian denkt na

Taiyo overziet de situatie

Gabriël speelde ook voor het eest mee en wel in groep 11. Hij haalde de tweede plaats met 8 uit 10. Helaas geen foto van hem. Mislukt. Op zijn foto stonden alleen de benen van de verslaggever.

Taiyo speelde in groep 12. Hij was op dit toernooi onze Benjamin. Hij verloor alles. Maar zeker weten dat het door de lessen het snel goed komt.

In groep 14 zaten Frances en Laurens. Hun eerste GP bij DD en kan gedaan Laurens werd met 7,5 uit 10 tweede en Frances met een half puntje minder (7 uit 10) derde.


Frances en Laurens gezellig naast elkaar

Adri Voermans