Nieuws

19 Maart 2019:
KNSB klasse 3H: Rijswijk 2 DD 3  4½ - 3½

Rijswijk speelt zaterdag om 12.00 ipv 13.00. Dat was mij als teamleider ontgaan, hoewel ik ook nog per e-mail op de hoogte werd gesteld. Aangezien mijn mailbox niet toegankelijk was, vervloog ook deze kans om dat te weten. De wedstrijdleider had de klokken om ca. 12.25 in werking gesteld. Dankzij deze coulance konden wij met niet al te grote tijdachterstand onze plekken innemen.

Peter Zwolsman won als eerste nadat zijn tegenstander het cruciale matveld h8 in zijn stelling had prijsgegeven. Mooie opsteker.

Ik zelf won ook met als motto: ik kwam te laat, speelde snel en won ook nog. Dit voelde heel goed en ik hoopte dat deze twee snelle overwinningen een positief effect zouden hebben op de rest van het team.


,

Helaas is het niet altijd feest en moesten onze overige borden nog een zwaar parcours afleggen. Frans Wentholt stond lelijk onder druk en kon weinig tegenspel krijgen. 0-1

Reinhard Henn offerde briljant zijn loper op g6 en won in de aanval. Hopelijk gaat hij zijn partij nog op de website plaatsen. Ergens in de opening verloor hij een vleugelpion en de enige mogelijkheid er nog wat van te maken was zich te richten op de koningsstelling van de tegenstander die tekenen van zwakte vertoonde door het ontbreken van de zwartveldige loper.

Daniel stond op zich niet slecht, maar zijn tegenstander wist toch enige zwakke puntjes in zijn stelling aan te tonen. Het ratingverschil was ook wel aanzienlijk. Na het verliezen van een kwaliteit was er geen redden meer aan.

Stan kwam vrij vroeg in de partij in problemen met zijn b-pion. Hij verloor deze en later ging er ook nog ergens een kwaliteit verloren.

Ernst Roscam Abbing viel eveneens als Reinhard Henn in. Zijn tegenstander kwam erg goed te staan, ook hier was een aanzienlijk ratingverschil. Beide spelers hadden weliswaar een vrijpion maar de tijd was beperkt en zo gebeurde dat tot remise werd besloten.

Erik had een tijd last van binnendringende stukken en dreigingen van zijn tegenstander. Toen dat eenmaal was opgeklaard stond hij een gezonde pion voor en zou die partij objectief gezien moeten gaan winnen middels Lc3 ipv. Tc1. Daarmee zouden alle onderste rij problemen zijn opgelost en de a3-pion van de tegenstander hopeloos zwak. Helaas liep het anders en zette de tegenstander mat.

Lothar van der Sluijs

Berichten: