Nieuws

16 September 2018:
DD 3 SHTV 2 2½-5½

Helaas verloren wij met een groter verschil dan ik verwacht had.

Mehdi speelde aan bord 1 en probeerde in de opening voordeel te bereiken met scherp spel. Te scherp echter want wit had een Dameschaak op h5 klaarliggen en toen was het alle hens aan dek voor zwart. Middels het geven van een kwaliteit probeerde Mehdi erger te voorkomen, maar zijn tegenstander hield alles onder controle en won.

Bord 2: Lothar maakte enige inschattingsfouten in lichtelijk gelijke stand. Hij wilde stukkenruil vermijden om zwart onder druk te houden. Deze strategie was te langzaam en zwart begon irritant te worden. Er verdween een witte pion in zijn doosje, dat was nog wel te houden voor wit, maar later verloor hij zijn pion op a5 doordat de zwartveldige loper niet geruild was op een moment dat het kon.

Bord 3: Stan ondervond geen probleem in de opening en had het loperpaar. Ik verwachte hier minimaal remise. Na afloop tijdens de analyse bleek dat zwart toch moeilijk snel actief kon worden en zijn tegenstander sloeg toe op de damevleugel.

Bord 4: Tom's partij was als eerste geëindigd in een nul. Ik meen dat hij ten onder is gegaan aan een vorkje. Ook Tom komt veel spelervaring en ritme tekort.

Bord 5: Daniel Diaz had een gezonde stelling opgebouwd, offerde later een kwaliteit en won.

Bord 6: Frans speelde een vrij geruisloze partij tegen Geurt Jan v.d. Meiden en won ook.

Bord 7: Erik v.d.Graaf komt heel veel wedstrijdervaring tekort. Ik zag dat hij een kwaliteit voor stond maar zijn koningsstelling lag wat open. Waarschijnlijk is hem in tijnood iets fataal geworden.

Bord 8: De strijd ging tussen Niels Engelen en de zoon van van Leeuwen. Eerst stond Niels gewonnen en later Robin van Leeuwen. Ik gaf geen cent meer voor de witte stelling maar Niels klauterde uit het dal en kwam met remise weg.Volgende keer spelen wij in Spijkenisse en zijn van plan het daar beter te doen.

Lothar v.d.Sluijs

Berichten: