Nieuws

06 November 2016:
DD 4 verliest wederom

Helaas ook de 2e wedstrijd van DD 4 ging verloren. Moesten we de eerste wedstrijd nog aantreden met 3 invallers en hadden we daarmee een redelijk excuus voor de toch wel grote nederlaag tegen SHTV. Dit keer traden we aan met een complete opstelling. En het moet gezegd: we hebben tot het laatst voorgestaan, zij het met één punt, maar de laatste 2 partijen gingen verloren en daarmee verloren we met 4½ tegen 3½ onze uitwedstrijd tegen DSC 5. Die staan nu aan de leiding, misschien hebben we de sterkste tegenstanders al meteen bij het begin gehad. Een teleurstellend begin dus, we zullen geen kampioen meer worden, maar ik geef het nog niet op, we hebben potentie!

Schaken bij DSC is een feest. Wat een opkomst, een volle zaal met interne competitie spelende schakers, een bar die gezelligheid uitstraalt en consumpties voor een heel klein prijsje!

Montsma op bord 8 scoorde als eerste. Hij kwam uit de opening met 2 dubbelpionnen, geen goed teken. Maar zijn tegenstander speelde zo tegen dat Foppe Jan met een vrijpion uit de strijd kwam, die kon slechts met een paardoffer worden tegengehouden. Het eindspel was een eitje voor onze man. (0-1)

Vink op bord 7 was de volgende die binnen liep met remise, dat was al een hele tijd later. Wim had een Siciliaan tegen gekregen, remise aangeboden op het moment dat Montsma won, maar zijn tegenstander vond dat niks met nog een vol bord. Maar na lang ploeteren wist men er niet in te slagen de zaak uit balans te trekken. (½-1½)

Koval op bord 5 speelde een mooie aanvalspartij, gaf een pion in het middenspel, er volgde veel taktische verwikkelingen over en weer, maar Slavik haalde keurig de buit binnen. (½-2½)

Voermans op bord 4 kwam wat minder uit de opening, stond wat gedrukter, zijn tegenstander gebruikte veel tijd en slaagde erin een zeer gevaarlijke vrijpion te creëren. Spannende tactische situaties ontstonden, maar de vraag was toch voornamelijk: hoe te promoveren en vervolgens de zaak af te maken in een steeds verder krimpende tijd. De DSC-speler won. (1½-2½)

Vosooghi op bord 6 won vervolgens, helaas gebeurde dit buiten mijn gezichtsveld. De laatste situatie die ik gezien heb was nog een redelijk gevuld bord waar beide partijen poogde tot een doorbraak te komen. Er moet een ongeval hebben plaatsgevonden, Mehdi won. (1½-3½)

2 Punten voor en nog 3 partijen te gaan, niet slecht, maar de stand op de resterende borden was niet best. Zwolsman op bord 2 was geleidelijk aan naar de achterlijn gedreven door zijn tegenspeler, ons voormalig jeugdlid Diederik van Heijgen. Peter moest opgeven in een kansloze situatie. (2½-3½)

Van Iersel op bord 3 stond ook de hele partij wat minder, kreeg niet de kans tot een tegenactie. Het werd een hele lange partij, in de tijdnood fase werd Mark toch zonder al te veel moeite tot overgave gedwongen. (3½-3½)

Boeters op bord 1 speelde ook een heel lange partij. Stefan maakte naar eigen zeggen een openingsfoutje en kwam daarmee wat minder te staan. Het eindspel wordt hier bijgevoegd met zijn commentaar. Hij vroeg zich af of er toch nog remise in gezeten had. Maar dat was niet het geval. (3½-4½)


,

Jammer van de uitslag. Een aantal partijen was van goede kwaliteit. De inzet was goed. De hele avond was zeer onderhoudend. Ik geef ons voor de volgende wedstrijd veel kansen. Het is nog niet verloren mannen, kop op!

Max van Herpen

Berichten: