Nieuws

28 Maart 2024:
DD 1 moet het onderspit delven tegen een sterk spelend HWP Haarlem

Het laatste sprankje hoop op promotie naar de meesterklasse vervloog met een nederlaag tegen HWP Haarlem waar weinig op af te dingen viel. Veel maakte het niet uit want Sas van Gent deed wat het moest doen en won met 9-1 overtuigend van LSG 2. Sas van Gent is kampioen en DD eindigt op plaats 2.
Oude KNSB-resultaten op schaaksite.nl

Jan Schut heeft op schaaksite.nl de KNSB-competitieresultaten vanaf 1995 toegankelijk gemaakt. Misschien een aanleiding om weer wat oude schaakherinneringen op te halen. In het seizoen 1996-1997 (het eerste met DD-gegevens) speelde DD in klasse 1B in de opstelling: Blokhuis (E. en J.), Kort, Van Egmond, Werksma, Wind, Prakken, Enschede, Happel, Van Bergen. (Dank aan Gerrit Prakken voor de tip.)
27 Maart 2024:
Arthur Pijpers wint DD Den Haag Open 2024

Arthur Pijpers kon uiteindelijk zijn ratingvoorsprong toch verzilveren. Na zijn nederlaag in de 4 ronde (van Jonathan Faydi) leek het daar even niet op, maar in de laatste drie rondes liet Pijpers geen steken meer vallen en eindigde op 6 uit 7. Ook Joel van der Werf won zijn partij in de laatste ronde (van Diederick Casteleijn), maar had anderhalf weerstandspunten minder.

20240328 DD OpenPrijswinnaars DD Open (Pijpers in het midden)
25 Maart 2024:
Mithran Gnanasekaran Nederlands kampioen in de E categorie

Op woensdag 20 maart speelden een aantal van onze jeugdleden mee met het online NK voor de jeugd in de categorie E (t/m 10 jaar). Het lukte Mithran Gnanasekaran om op de eerste plek te eindigen
Let op: De laatste ronde van de DD Open op 27 maart begint een half uur eerder om 19.15 uur!
23 Maart 2024:

KNSB-competitie 23 maart

DD 1 HWP Haarlem 1 3½-6½
DD 2 HWP Haarlem 2 4½-3½
Schaakhuis 2 DD 3 2-6
Promotie 3 DD 4 2½-5½

DD 1 moest de eerste seizoensnederlaag incasseren, DD 2 behoudt theoretische kansen op promotie. DD 3 en DD 4 sluiten hun seizoen af met duidelijke overwinningen.
21 Maart 2024:
DD Open: 6 spelers met 5 uit 6 aan kop

De partij op het top-bord (Casteleijn - Faydi) eindigde in remise. Daardoor staan er nu 6 spelers aan kop met 5 uit 6: Faydi, Casteleijn, Pijpers, Van der Werf, Khatniuk en Wink. In de laatste ronde komt het dus tot een drievoudig finale. Stay tuned voor de paringen op maandag.

Let op: De laatste ronde op 27 maart begint een half uur eerder om 19.15 uur!

20240320 DD OpenCasteleijn - Faydi (achter), Pijpers - Madularea (voor)
20 Maart 2024:

HSB-competitie deze week

Voorburg 1 DD 1 2½-5½
Promotie 2 DD 3 3½-4½

DD 1 kon door de overwinning in Voorburg promotie naar de hoofdklasse veilig stellen. DD 3 pakte onverwacht punten bij Promotie en heeft nu toch weer een kans op klasbehoud.