Nieuws

24 November 2021:
HSB-hoofdklasse: Rijswijk 1 - DD 1: 2½-5½

Ondanks een ratingnadeel van gemiddeld ruim 50 punten en de noodzaak om drie invallers op te trommelen, haalde DD 1 een duidelijke overwinning in Rijswijk. Alexander Henke, Mark Bueno, Prajit Kumar en Remko de Waard wonnen hun partijen.


Henke (rechts) Gieben

Hoogland De Waard

Bord 1: Aleksander Henke - Stijn Gieben 1-0. Aleksander had de hele partij een ruimtevoordeel en zwart had problemen met de coördinatie van zijn stukken. In de tijdnoodfase kon wit dan een stuk en de partij winnen.

Bord 2: Atze Metz - Mark Bueno 0-1. Mark won in het middenspel de geïsoleerde d-pion van wit. Het witte tegenspeel was beperkt en de pluspion bleek uiteindelijk beslissend.

Bord 3: Prajit Kumar - Tom de Ruiter 1-0. Prajit kwam in een moeilijk eindspel toren + paard + 3 pionnen tegen toren + loper + 4 pionnen op een vleugel terecht. Door een verrassende penning wist hij toch nog de loper van zwart te winnen en liet ondanks beperkte tijd geen steken meer vallen.

Bord 4: Jelle Bulthuis - Stefan Boeters ½-½. Wit bood in gelijke stelling met een duidelijk nadeel op de klok remise aan, wat Stefan (beperkte fighting spirit op deze avond) dan maar aannam.

Bord 5: Raymond Timmermans - Bart van Zijl Langhout 0-1. Raymond speelde heel lang een overtuigende partij, won de kwaliteit maar kon in het eindspel vanwege ongelijke lopers niet echt vooruitgang boeken. In het eind wist zwart de partij toch nog naar zich toe te trekken.

Bord 6: Tony Goudriaan - Stan Cortenbach ½-½. In een scherpe partij met ongelijke rokades kwam Stan na een tactisch intermezzo in een eindspel met een minus-pion terecht. Door de activiteit van zijn stukken kon hij dit compenseren en toch nog remise bereiken.

Bord 7: Reinhard Henn - Hendrik Steffes ½-½. Dit was het eerste resultaat van de avond. Op het bord werden snel veel stukken geruild en in het resulterend loper-eindspel zaten er geen winstkansen meer in.

Bord 8: Bauke Hoogland - Remko de Waard 0-1. Remko kwam in een onoverzichtelijke partij onder druk op de koningsvleugel (en ook in tijdnood), maar kon zijn stukken op de damevleugel op tijd activeren en in de tegenaanval winnen.

Berichten: