Nieuws

07 Oktober 2018:
KNSB klasse 4H: Spijkenisse 2 DD 3 5-3

Het schijnt zaterdag 6 oktober een stralende dag geweest te zijn, maar wij hebben daar niets van mee gekregen aangezien wij in een ruimte speelden zonder ramen, van de overigens fraaie bibliotheek in Spijkenisse.

Aan de borden verging het ons in eerste instantie best wel goed; niemand werd overrompeld of overlopen in de opening. Dat gaf moed onze huid zo duur mogelijk te verkopen.

Bord 1 - Lothar tobt hoe het siciliaans aan te pakken, krijgt geen aanknopinspunten en wordt in de verdediging gedwongen maar blijft wel overeind hoewel de zwartspeler over meer stellingsmogelijkheden beschikt. Tenslotte gaat het toch mis als een vrijpion op de a-lijn wel is af te stoppen ten koste van de inactiviteit van een wit paard. De rest was een koud kunstje voor zwart.

Bord 2 - Stan speelt remise met zwart tegen een speler van zo'n 1980 elo. Lopers van ongelijke kleur met de tegenstander 2 pionnen meer waarvan een een dubbelpion is. Middels het geven van nog een pion heeft Stan goed ingeschat dat het dan zeker remise is voor hem. Mooie prestatie.


,

Bord 3 - Daniel is goed op dreef. Weer won hij. Positioneel stond hij ijzersterk in een Najdorf, zijn tegenstander had heel veel tijd gebruikt en bezweek onder stellings- en tijdsdruk en blunderde een paard.

Bord 4 - Niels bediende zich van het Scandinavisch maar won een centrumpion niet terug omdat zijn tegenstander afweek van de theorie en Niels daar geen goed antwoord op had. Jammer.


Bord 5 - Tom heeft waarschijnlijk de winst laten liggen, want in lopers van gelijke kleur met ieder een toren, werd het remise. Jammer voor het team, maar voor Tom een leuke oppepper van zijn vorige nederlaag.

Bord 6 - Frans heeft weer toegeslagen. Hoe hij het 'm precies geflikt heeft heb ik niet kunnen zien, maar zeker is wel dat hij de aanval van wit had gestopt en overgenomen. Een mooie prestatie waar we erg blij mee zijn.

Bord 7 - Erik kreeg het Budapest voorgeschoteld en omzeilde alle openings vallen en klippen. Toch kreeg zijn tegenstander de overhand en creëerde een gevaarlijke vrijpion op de b-lijn die de strijd beslechtte.

Bord 8 - Peter verloor uiteindelijk een vitale pion op d6 en toen was zijn stelling ook niet goed genoeg meer om tegenstand te bieden.

Lothar v.d.Sluijs
Berichten: