Nieuws

25 Februari 2013:
DD 3 – WSC 2: 4 - 4

Ook na zeven ronden heeft DD 3 het zoet der overwinning nog niet mogen smaken. Wel zijn er inmiddels 2 (twee!!) matchpunten voor de poorten van de hel weggesleept zodat we met enig trots mogen zeggen dat we de laatste twee wedstrijden alleen maar hoeven te winnen om degradatie te ontlopen. Dat moet dan wel tegen twee kanshebbers voor de titel gebeuren maar dat maakt de taak alleen maar eervoller.


DD 3 (links) - WSC 2 (rechts)

Tegen WSC 2 kwamen we voor het eerst in de competitie op voorsprong en wel door een gedegen overwinning Van Eric Koreman (8), die een positioneel voordeeltje snel en efficiënt in winst wist om te zetten. Helaas kwam vrij snel erna de gelijkmaker omdat een geïsoleerde d-pion in het kamp van Wim Vink (7) vreselijk amok maakte.

Vervolgens waren er remises te noteren van Pieter Smeele (2) die steeds licht in het voordeel was na een Grünfeldindische verdediging, van Remko de Waard (4) die een Siciliaanse aanval net niet voldoende kracht wist mee te geven, ikzelf (1) die in een drie-rijensysteem bleef staan zonder al te veel kans op voordeel en Theo van Orsouw (5) die het Albin’s tegengambiet met een moedig gebracht stukoffer vrijwel weerlegde, maar in de afwerking faalde.

Tenslotte nog de finaleklappers: Daniil Kolodkin (3) reageerde ongelukkig op het Siciliaanse gambiet, kreeg na de opening een vreselijke aanval over zich heen die zijn tegenstander met steeds meer offers spectaculair wist af te ronden. Gelukkig wist Reinhard Henn (6) in de dying seconds van de match een matchpunt te redden door een fraai paardoffer in het eindspel.

Henk Happel