Nieuws

08 Februari 2013:
Simultaan stadhuis verslag van de organisator

Simultaan Stadhuis met Wereldtoppers voor de 2de keer in successie georganiseerd door DD in samenwerking met de Russische Ambassade en Gemeente Den Haag!

Kolodkin

Tiviakov - Karjakin - Giri

van Aartsen
(foto's: Sir Francis)

Door het uiterst succesvolle verloop van dit bijzondere Simultaanevenement in 2012 ben ik wederom gevraagd om de organisatie namens DD op mij te nemen. Samen met Alexander Munninghoff (waarvoor nogmaals mijn grote dank, Alexander!) is het ons  gelukt om hier weer een succesvol evenement van te maken.

De samenwerking tussen de Russische Ambassade, DD en de gemeente Den Haag vind ik uniek te noemen waarin ieder (toch) zijn eigen belangen heeft, maar met één gemeenschappelijk doel: een groots succesvol simultaan­evenement met 2 wereldtoppers (Anish Giri en Sergey Tiviakov) die een Russisch-Nederlandse achtergrond hebben en de derde Sergey Karjakin nr. 5 van de wereld is.(foto's: Karangantcheff)

En waar de grote publiciteit in de media, pers voor alle 3 partijen van groot belang is en ieder zijn eigen boodschap in heeft; DD terug op de kaart brengen met het organiseren van een groot evenement (zie de DD-weekend­­toernooien van het verleden) met alle publiciteit en de goede contacten die we nu hebben met de gemeente Den Haag (ook de HSB trouwens die DD heeft ondersteund met het uitlenen van Schaakborden, stukken en live-borden) en de Russische Ambassade die kunnen bijdragen om de juiste sponsor te vinden in deze moeilijke recessie-tijden.

Voor de gemeente Den Haag is de boodschap; Promotie van het schaken in de Haagse regio (HSB), Het prachtige stadhuis in de publiciteit zetten en de betrekkingen met Rusland verbeteren (introductie van het Nederland-Rusland jaar 2013 waar verschillende activiteiten op het programma staan.) Voor de Russische Ambassade geldt uiteraard deze laatste boodschap ook, maar vooral ook het schaken in het algemeen; Rusland is toch de bakermat van het schaken.(foto's: Karangantcheff)

Hoe dit evenement tot stand heeft kunnen komen hebben we vooral te danken aan de Ambassadeur van Rusland; Dhr. Kolodkin; zon 2,5 jaar geleden ben ik in een aantal gesprekken (die in eerste instantie over zn zoon Daniil Kolodkin gingen) samen met hem op het idee gekomen om een groots schaakevenement te realiseren met een Nederlands-Russisch karakter. Daar is dit uitgekomen met het Stadhuis van Den Haag als unieke locatie. Hierbij heeft Alexander Munninghoff fantastisch werk verricht door de contacten te leggen met de Burgemeester van Den Haag: Jozias van Aartsen en de gemeente Den Haag met het verzoek om het Stadhuis (kosteloos) ter beschikking te stellen ten gunste van dit evenement... De rest is geschiedenis.

Ondanks dat we dit jaar niet volledig vol zaten (+- 90 deelnemers) vanwege de korte inschrijvingsperiode (12 dagen!) was het wederom een geweldige happening die volledig gratis was voor deelnemers (lunch en receptie) en publiek. Waarvoor mijn grote dank naar de gemeente Den Haag die de catering en stadhuis faciliteiten heeft verzorgd en de Russische Ambassade die het schaakgedeelte heeft gefinancierd (Grootmeesters en budget voor de organisatie en transport).(foto's: Karangantcheff)

Hierbij wil ik nog mijn speciale dank geven aan Lennart Ootes; die de website, techniek (live-borden en live-streaming en promotiefilms) heeft verzorgd. Lennart Ootes is op dit gebied een van de beste in Nederland en is betrokken bij alle grote toernooien in Nederland (Tata Steel, Hoogeveen, Science Park Amsterdam, Jeugd NKs. Maar ook op internationaal niveau (Eilat,Gibraltar etc.).

Een aantal DD-ers hebben mij ook geholpen op 28 Januari in het stadhuis; Kees van Hulst, Vincent Oudewaal, Maurice Westerhuis en Theo van Orsouw. En Niels Engelen in de voorbereiding. Hartelijk dank hiervoor Heren!

Voor verdere informatie en verslagen betreffende het Simultaanevenement Stadhuis verwijs ik men door naar eerdere publicaties op onze DD-site en ook ambru-dd.nl (klik op verslagen 2012-2013).

Dimitri Karagantcheff
Organisator Simultaanevenement Stadhuis