Nieuws

11 Januari 2013:
DD 3 - SHTV 1: 2½-5½ (HSB PK)

Louis van Gaal als interimcoach bleek niet haalbaar en dus moesten we het doen met uit de walm van oliebollenvet gedestilleerde voornemens DD 3 alsnog op het rechte pad te brengen. Onze tegenstanders zouden ervan lusten! Helaas, de ranzige realiteit wilde dat we binnen de kortste keren met 3 - 0 achter stonden.

Wim Vink ging ten onder in een wilde aanval van zijn tegenstander, terwijl hij zich toch zo solide had opgesteld; Theo van Orsouw offerde een stuk voor een aanval die maar niet op gang wilde komen en Daniil Kolodkin's dame kon, na op rooftocht te zijn uitgegaan, niet meer terug naar de eigen veste.

Pas nadat Reinhart Henn's mooi springende Grunsven-paarden kwaliteitsachterstand niet konden compenseren deed DD wat terug. Eric Koreman hield zijn tegenstander in een wurggreep, won materiaal en schoof oplettend naar de winst, terwijl ikzelf na een dubieuze pionwinst een eindspel naar mij toe kon trekken omdat mijn tegenstander het juiste tegenspel niet vond.

De wedstrijd kon hiermee echter niet worden gered, want Pieter Smeele verloor na taaie verdediging een slecht staand eindspel, terwijl Remko de Waard in wederzijdse tijdnood een gunstige Siciliaanse stelling zag vervlakken. 'Tout est perdu, sauf l'honneur' zei een Franse koning eens. Is het met ons ook al zover, of weten we toch nog de rug te rechten?

Henk Happel