Nieuws

11 Oktober 2021:
Twee DD-teams Jeugd D gekwalificeerd voor NK

Afgelopen weekend hebben twee jeugdteams meegedaan in de Jeugdclubkampioenschap categorie D (geboortejaar 2009 of later) in Spijkenisse. De eerste team bestond uit David Madularea, Imanol Leorato, Prayan Kumar en Igor Matviiets en de tweede team uit Mattias Prins, Art Ziedses, Florian Wacht en Hajin Shin. Er waren geen reserves wat betekent dat iedereen elke ronde gepeeld heeft. In totaal waren er 13 deelnemende teams van de HSB en RSB. Het was een Zwitsers toernooi bestaande uit zeven rondes met een speeltempo van 20 min + 5 sec erbij na elke zet. 


Team 1

Team 2

De eerste team heeft vanaf het begin al laten zien dat ze als doel hadden om het toernooi te winnen. Ze hebben bij alle rondes een minimale score van 3 punten behaald waarbij ze vier keer een perfecte score van 4 punten hebben gescoord. Een uitzondering hiervan was tijdens de derde ronde waarin alle spelers hadden verloren tegen de latere kampioen van het hele toernooi, met name Klim Op uit Capelle a/d Ijssel (RSB). Dit gebeurde vlak voor de pauze en onze spelers waren nog motiverend en hadden nog veel energie (ondanks de zware nederlaag van de vorige ronde) en hebben drie maal 4 punten en een keer drie punten gescoord. Dit zorgde er allemaal voor dat ze op de tweede plaats van het toernooi zijn beëindigd en HSB kampioenen zijn geworden. Op naar de Nederlands Jeugdclubcompetitie op 13 november! 


Team 1: 2e plaats

Team 2: 5e plaats

De tweede team heeft ook goed gescoord met twee gelijkspellen en drie overwinningen. Er waren alleen maar twee nederlagen waarbij een daarvan bij de vijfde ronde ook tegen de huidige kampioen was van het hele toernooi, namelijk Klim Op uit Capelle a/d Ijssel (RBS). Het opmerkelijke was dat onze speler Mattias Prins gelukt was om remise te spelen op het eerste bord, iets wat niet gelukt was met onze eerste team. De ronde erna verloren ze op het nippertje 1.5-2.5 maar in de laatste ronde hebben ze overtuigend alle partijen gewonnen (in een zeer korte tijd!) tegen een Haagse team SHTV. Dit zorgde ervoor dat de tweede team op de vijfde plaats is beëindigd en ook recht hebben om deel te nemen met de Nederlands Jeugdclubcompetitie in november!  

Van harte gefeliciteerd naar onze jeugd die een uitstekende prestatie hadden gegeven en als laatste wil ik ook de ouders bedanken die geholpen hadden om alle kinderen samen naar de speellocatie mee te nemen!

Daniel Diaz