Nieuws

08 April 2021:
Rick Lahaye komt jeugdtrainersteam versterken

Het zijn moeilijke tijden voor ons als schaakclub. We zien elkaar altijd het liefst in het clubgebouw waar jong en oud elkaar kunnen treffen, en bovendien volop trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Jullie weten dat dit nu al enige tijd niet mogelijk is omdat het coronavirus nog door de samenleving rondwaart. Mogelijk zijn er echter versoepelingen op komst, waarbij we ook zullen kijken wat dit voor het (jeugd)schaken betekent.

Tot die tijd gaan we volop door met buitenschaken voor de jeugd. In maart hebben we al enkele edities gehouden en wat is het fijn om met een echt bord en echte stukken te kunnen schaken. We gaan hier dus zeker mee door en zullen bezien wat de mogelijkheden zijn voor de senioren. Voor nu gaan we dus vooral door met buitenschaken met de jeugd.

Rondom het jeugdschaken is er verder nog een heugelijk feit te melden:

Binnenkort verwelkomen we Rick Lahaye namelijk tussen ons als trainers. Om ons trainingsaanbod voor de jeugd te versterken, gaan we nauw samenwerken met Rick. Hij is een professionele schaaktrainer, die niet alleen zelf een sterke schaker is (rating ca. 2400), maar die ook heel veel ervaring heeft met lesgeven. Zo begeleidt Rick al meer dan 15 jaar kinderen op alle niveaus, van kinderen die net beginnen met schaken tot kinderen die meedoen met EK’s of WK’s. Ook zal hij de andere jeugdtrainers helpen om de jeugdlessen nog beter vorm te geven.

We moeten nog even afwachten wanneer het weer mogelijk is om te beginnen met de lessen op de club (mogelijk nog in april!), maar de bedoeling is dat Rick ongeveer één keer per maand de les op dinsdagavond gaat geven. Rick zal dan beginnen bij de hoogste groep, waar Stan dan op de andere dagen de les blijft verzorgen. Maar daarover volgt later nog meer informatie!

Stan Cortenbach