Nieuws

09 April 2021:
DD-Online-Meerkampen

Van de Torengroep zijn nog geen uitslagen binnen maar van de andere groepen wel, vandaar hierbij een eerste update van de resultaten uit de eerste ronde.


Online-vijfkampen april
Piongroep
Nr Naam 1 2 3 4 5 Tot Plts
1 Remko de Waard
0


0
2 Gosse Romkes 11
3 Leo Kuiper


1
1
4 Stan Cortenbach

0

0
5 Stefan BoetersRonde 1:

Stan (z): "Ik geef bij deze graag de uitslag door van de partij Leo Kuiper - Stan Cortenbach. Uitslag was een erg snelle 1-0 voor Leo. Ik bleek niet erg oplettend en gaf na 16 zetten mijn dame weg. Meer woorden hoef ik er op het moment niet aan te wijden. Zo gemakkelijk mag ik de punten natuurlijk niet weggeven." 

Gosse (z): "Na 11 zetten, vlak na de opening, ontstond een complexe stelling waarin elke zet heel bepalend kon zijn voor het vervolg. Kon ik me wel of niet bevrijden was de vraag en wat zou het resultaat zijn van een meerzettige ruil van pionnen en stukken, in termen van pionnenstructuur en samenwerking van die stukken. Dat bleek uiteindelijk keurig in mijn voordeel uit te pakken. Remko stelde achteraf vast dat hij steeds 1 zet te laat kwam."


Online-vijfkampen april
Paardgroep
Nr Naam 1 2 3 4 5 Tot Plts
1 Imanol Leorato
0


0
2 Daniel Diaz 11
3 Hans van Calmthout


½
½
4 Hans Ranft

½

½
5 Theo van OrsouwRonde 1:

Vader van Imanol: "We will analyse the game tomorrow, but this time Imanol had no specific regret immediately after the game. He only told me: "I was just demolished"

Hans(1): "Ik oefen al een poosje met een nieuwe opening voor wit. Hans Ranft had hiertegen echter de monsterscore van 0-5 opgebouwd. Daarom teruggegrepen op mijn oude vertrouwde repertoire. In een boeiend gelijk opgaand gevecht, kwam ik in het eindspel, toch weer met de rug tegen de muur te staan. Hans Ranft verzuimde echter om de genadeklap uit te delen, waarop het programma op zet 51, 3x dezelfde stelling constateerde.Online-vierkampen april
Lopergroep
NrNaam1234TotPlts
1Auke de Vries


00
2Max van Herpen


1
1
3Marloes Vernooijs
0

0
4Paul Koks
1


1

Ronde 1:

Paul Koks: "In de partij tussen Auke de Vries en Paul Koks komt er een vertraagde Alapin op het bord, waarbij er materieel lang evenwicht is. Chess.com plaatst af en toe een vraagteken bij een zet van beide formaties maar toch ook veel vaker een ster, waarbij met zwarts 14e zet een eerste stukken- en pionnen ruil op gang gezet wordt. Vervolgens krijg ik met zwart initiatief en kan een gepasseerde vrijpion creëren om vervolgens met de dame pionnen naar de overkant te marcheren. Wanneer er een tweede witte pion in de doos kan geeft Auke op."

» Foto's Paul Koks


Online-vierkampen april
Torengroep
NrNaam1234TotPlts
1Carlijn Versluis

2Joey Rog

3Sander Harmes


4Tomas Scholtus


Ronde 1:

Hier wachten we nog op de eerste uitslagen.