Nieuws

08 Januari 2019:
DD 1 uit de gevarenzone

Zaterdag 15 december j.l. kreeg DD 1 bezoek van DSC Delft 2, een wedstrijd waar van onze kant met enige zorg tegenop werd gezien. Immers, niet alleen stonden wij met 3 matchpunten en 16 bordpunten uit vier wedstrijden op een matige zevende plaats, maar moesten wij voor dit treffen Petar Arnaudov missen wegens verplichtingen elders en Rogier van Egmond door verblijf in het buitenland. Tot ons geluk konden wij de wedstrijd afsluiten met een 5-3 overwinning en stegen daardoor naar de vijfde plaats in de rangschikking.

Aan bord 1 maakt Edgar Blokhuis na een boeiend gevecht de partij uiteindelijk remise, maar helaas is dit resultaat voor Haissam Hariz  invallend voor de verhinderde Arnaudov aan bord 2  niet weggelegd. In een gecompliceerde partij komt hij een pion achter, maar actief stukkenspel zorgt aanvankelijk voor compensatie. Helaas komt hij door foutief combineren een stuk achter en moet derhalve de partij opgeven.
John van der Wiel (3) krijgt dankzij een pionnenmeerderheid op de damevleugel een veropgerukte pion op c2 die beslissend zal zijn, en ook Onno van Dijk (4) weet in een op het oog gelijkstaand eindspel de tegenstander te verschalken en het volle punt te behalen.


,


,

Halleluja is er ook aan de borden 5 en 6. Ron Dickhoff houdt een gelijkopgaande strijd remise en Gerrit Prakken heeft in zijn partij een enorme tijdvoorsprong die uiteindelijk het volle punt zal opleveren.

Lars Vistisen (7) houdt in een strijd met tijdnood van beide zijden de partij keurig remise en Mark Bueno (8), altijd een betrouwbare invaller, doet hetzelfde in een lopereindspel met een gelijk aantal pionnen.

Kampioen zullen wij niet worden, maar ons handhaven in de 2e klasse KNSB gaat ons lukken. Dit althans is de mening van teamcaptain

Willem Reimer