Nieuws

10 Januari 2018:
DD 4 - Novelty Destroyers 1: 3-5

Ook een complete garnituur vers vernieuwde schaakstukken heeft DD 4 niet erbij geholpen de tweede seizoensoverwinning te boeken. Tegen de ratingfavoriet van de klasse 1a, Novelty Destroyers 1, werd een 3-5 nederlaag geincaseerd.
Bord 1: Stefan Boeters moest zich in een afgewezen koningsgambiet tegen een stevig aanval van Wit met f4-f5 en g4-g5 verdedigen. Het lukte hem net, zodat dat van Wit geofferde materiaal beslissend werd.


,

Bord 2: Wim Reimer was opeens een pion kwijt die hij eigenlijk "vergiftigd" had geacht. Vanaf dit punt was het verdedigen, maar het lukte hem nipt om het eindspel remise te houden.

Bord 3: Eric Koreman had lang een gelijke stelling, maar blunderde dan out of the blue een stuk.

Bord 4: Mehdi Voosoghi was de held van de avond door een fraaie aanvalspartij te winnen. Hij ontkleed de koning van zijn tegenstander van zijn pionnenbescherming en drong op de zevende rij binnen.

Bord 5: Daniel Diaz was dan andersom de tragische held van de avond. Hij speelde tot het laatst door, was op de damevleugel een pion kwijt geraakt, maar kon behoorlijk tegenspel optrommelen. Uiteindelijk lukte het zijn tegenstander echter toch om zijn stukken georganiseerd te krijgen en het eindspel te winnen.
Bord 6: Wim Vink had een interessante, onevenwichtige stelling met twee lichte stukken tegen toren en pion, maar blunderde dan een stuk en daarmee de partij.

Bord 7: Adri Voermans had licht positioneel voordeel in een stelling met gelijk materiaal, maar dat was niet genoeg voor meer dan remise.

Bord 8: Ook Peter Zwolsman kon wat positioneel voordeel in het middenspel boeken, maar raakte in de overgang naar het eindspel een pion kwijt. Toen er later nog een tweede pion bij kwam, gaf hij op.

Stefan Boeters

Berichten: