Nieuws

13 December 2017:
DD 4: eerste matchpunten binnen tegen Rijswijk 3

DD 4 heeft de eerst twee matchpunten van dit seizoen verovert door een nipte overwinning op Rijswijk 3. Wim Reimer, Mehdi Vosooghi, Daniel Diaz en Adri Voermans wonnen hun partijen, de laatste halve punt voor de overwinning werd door Stefan Boeters bijgedragen.

De match begon moeilijk voor DD 4. Een reglementair verliespunt van Erik Koreman (bord 3) en twee verliespartijen van Peter Zwolsman (bord 8) en Wim Vink (bord 6). Zwolsman had een ongeveer gelijke stelling, weigerde remise, maar greep dan in het eindspel toch noch mis. Vink bereikte een stelling met een interessante materiaalverhouding: drie stukken tegen dame. Helaas was zijn koningsstelling te broos om uit te kunnen houden.

Van de andere borden viel gelukkig beters te berichten: Wim Reimer (bord 2) moest eerst zorgvuldig verdedigen, maar ging daarna geleidelijk over naar  aanval op de lang gerokeerde witte koning. Naar een fout van zijn tegenstander leidde dit snel tot succes. Ook Mehdi Vosooghi (bord 4) dreef de koning van zijn tegenstander naar de damevleugel, waar hij hem mat kon zetten. Het spel van Daniel Diaz (bord 5) met voorbeeldig actieve en gecentreerde stukken werd uiteindelijk met materiaalwinst bekroond. Adri Voermans (bord 7) kon de zwarte zwakte e6 uitbuiten en de kwaliteit en later de partij winnen.

Bij de stand van 4-3 was Stefan Boeters als laatste aan bord 1 met een moeilijk paardeneindspel bezig. Hij kwam passiever dan gewenst te staan, maar wist uiteindelijk toch de nodige halve punt binnen te slepen.


,

DD 4 staat nu op 2-4 wedstrijdpunten, maar moet zijn best blijven doen om de degradatiegevaar te bannen.

Stefan Boeters