Nieuws

03 Oktober 2017:

Schaakmat Westland 3 DD 4: 4½-3½

Ook DD 4 is het niet gelukt om de eerste winst voor DD in de HSB-competitie binnen te halen. Tegen het derde uit het Westland werd het een nipte nederlaag. Volle punten van Daniel Diaz (fraai!) en Stefan Boeters (mazzel!) bleken niet genoeg, omdat er drie partijverliezen tegenover stonden.

Stefan Boeters (bord 1) gaf al in de opening een pion weg zonder echte compensatie. Hij kreeg dan toch wat tegenspel, wees zelfs een remiseaanbod af, maar belandde uiteindelijk in een verloren toreneindspel. Hier raakte zijn tegenstander in wederzijdse tijdsnood echter de draad volledig kwijt.


,

Wim Reimer (bord 2) had een moeilijke verdedigingstaak tegen een ingedrongen paard op de zesde rij. Hij kon zich echter bevrijden en remise veilig stellen. Ook de partij van Adri Voermans (bord 3) eindigde in remise nadat hij stevige druk op de centrumrijen niet had kunnen verzilveren.

Peter Zwolsman (bord 4) verloor al vlak na de opening een stuk en moest zich als eerste verloren geven. Daarentegen won Daniel Diaz (bord 5) een fraaie aanvalspartij. In een Siciliaan met tegenovergestelde rokades veegde hij de zwarte koning van het bord.


,

Wim Vink (bord 5) won bij het ingang in het eindspel een pion, maar kwam toch niet verder dan remise. Ernst Roscam-Abbing (bord 7) belandde door een onvoorzichtige ruil in een moeilijk toreneindspel dat hij uiteindelijk niet kon keepen. En Tom Vokurka (bord 8) verloor een partij waarin hij voor spel op de flanken het centrum aan zijn tegenstander overliet toen deze toch een doorbraak kon forceren.

Een nipte nederlaag dus. Maar we gaan toch optimistisch de aanstaande wedstrijden tegemoet.

Stefan Boeters

Berichten: