Nieuws

07 November 2012:
Wedstrijdverslag DD 7 - SHTV 4: 6-2

Het zijn in het team de hoge borden die sterk spelen en ons op sleeptouw nemen, Maurice (bord 1), Tom (2) en Toon (4) haalden de volle score, en Dimitri (3 en 5) anderhalf punt. Ook hebben we met Gijs vd Berg een goeie vaste invaller (hij speelde dit keer en won, bij de vorige wedstrijd kwam hij ons aanmoedigen).

Aan bord 8 was Jos Neefjes als eerste uitgespeeld. Hij trof een sterke tegenstander en kon geen stand houden. Met achterstand en slechte stelling moest hij opgeven.

Ondertussen stond Toon van Weel op bord 4 al weer snel op winst. Met de bekende overmacht en twee maal stukwinst stond het snel weer gelijk.

Gijs van den Berg viel sterk in op bord 7 en wist ook binnen 25 zetten te winnen. Ik heb de partij niet gezien maar aan het aantal toeschouwers te zien was het een interessante stelling.

Dimitri Karangantcheff speelde aan bord 3 (zwart) tegen een 11-jarige jeugdspeler, altijd lastig is mijn ervaring. In het Siciliaans speelde wit een variant met 4. Lb2. Dimitri reageerde met aktief spel, waarna wit al snel remise aanbood (partij is bijgevoegd).

Maurice Westerhuis (zwart) won weer aan bord 1. Ik heb er niets van gezien, behalve een zwarte pion die ver was doorgeschoven.

Ook Tom Vokurka aan bord 2 speelde weer solide en agressief tegelijk (hij opende met 1. f4, een populaire opening in ons team). Hij creeerde een sterke stelling en wist z'n tegenstander onder druk te houden en het uit te spelen naar winst (partij is bijgevoegd).

Aan bord 6 speelde m'n tegenstander Koningsindisch waarop ik ging voor het systeem met vier pionnen (c4, d4, e4, f4) en Ld3. Zwart gaat het centrum aantasten, maar ik kon hem voor zijn door zelf f5 te spelen. Het centrum kwam vast te staan en na stukkenruil ontstond er een remise stelling.

De laatste en spannendste partij speelde Jan Kaan aan bord 5. Ik heb niet helemaal begrepen wat er gebeurde maar het laatste gedeelte was spectaculair (bijgevoegd vanaf zet 22).

Kees van Hulst