Nieuws

16 Februari 2018:
Hayun Shin 6e bij het HSB-kampieonschap D-jeugd

Op de zondagen 14 januari en 11 februari organiseerde, in samenwerking met DD, de Haagse Schaakbond de finale van het Persoonlijk Kampioenschap in de D-categorie. Alle spelers waren al na de voorronde geplaatst die op 5 november 2017, georganiseerd door Promotie, in Zoetermeer heeft plaats gevonden.

Deelnemers HSB PK D-jeugd

Het kampioenschap werd gehouden in het Nationaal Schaakgebouw.  Het werd voor de eerste maal gehouden in de toernooi vorm round robin. Het toernooi leverde veel spannende wedstrijden op. Jesse werd met 8 uit negen de D kampioen 2018. Daardoor mag hij deelnemen aan het Nederlands kampioenschap. De favoriet Ciro had op de eerste speeldag niet de juiste vorm te pakken maar herstelde zich geweldig, door onder meer op de tweede wedstrijddag van Jesse te winnen. Het resulteerde met een gelijke eindstand, gedeeld tweede en derde) tussen hem en Sina. Dit betekende een beslissingswedstrijd tussen hen om het verkrijgen van een uitnodiging van het Nederlands kampioenschap.  De wedstrijd bestond uit twee snel schaak wedstrijden van 10 minuten. Sina behaalde in de eerste wedstrijd met wit groot voordeel maar maakte in de eindfase een fout. Hij liet zijn koning schaak staan wat hem een reglementaire nul opleverde.
De tweede partij werd een walk over voor Ciro. Hij mag daarom deelnemen aan het Nederlands kampioenschap.

Goed te vermeld is dat Louis Wulffers al weer zo goed hersteld was van zijn hart problemen dat hij aanwezig kon zijn en traditie getrouw de administratie van de wedstrijd op zich nam en deze ook door gaf aan de KNSB.

Onderstaand de eindstand van kampioenschap en een foto van de deelnemers.