Nieuws

01 December 2018:
WK-quiz zonder winnaar

De match om het wereldkampioenschap schaken tussen Magnus Carlsen en
Fabio Caruana is beëindigd en er was niemand die een juiste voorspelling
over de uitslag uit de hoge hoed toverde. Er worden dus geen prijzen
uitgereikt.


Magnus Carlsen verdedigt WK-trofee
26 November 2018:
Nipt verlies voor DD 3 in de KNSB (4½-3½)

Zaterdag 24 november waren wij op bezoek bij LSG 5 in Leiden. Onze tegenstander had gemiddeld zo'n 150 ratingpunten meer, maar toch hebben wij niet onverdienstelijk partij gegeven.
25 November 2018:
Haeghe Ooievaar 3 DD 4: 3½-4½

De avond begon positief met twee vlotte overwinning van Jinan Shin en Gerrit Horst. De overwinning van Gerrit was vooral vlot omdat hij met drie kwartier vertraging aankwam in de speelzaal, hij won snel wat materiaal, de torens drongen binnen en mat volgde. Jinan speelde een Draak, maar kwam met weinig complicaties in een gewonnen stand terecht, startende met een agressief ...Db6. Dame en paard hielde de witte damevleugel onder druk en zwart controleerde met verdubbelde torens de c-lijn, zwart had het initiatief en een pion, wit had geen tegenkansen.
24 November 2018:

KNSB-competitie 24 november

LSG 2
DD 1 4½-3½
DD 2
Messemaker 2
5½-2½
LSG 5
DD 34½-3½
DD 4

Purmerend 4
4-4

DD kwam vandaag met twee nipte nederlagen uit Leiden terug, zowel DD 1 als DD 3 verloren met het kleinste mogelijke verschil. De thuisteams hadden meer succes. DD 2 boekte een belangrijke overwinning in de degradatiestrijd en DD 4 speelde gelijk.
23 November 2018:
DD 3 DSC 6: 6-2. DD 3 bovenaan het eerste rijtje!

Afgelopen donderdag kreeg DD 3 de Delftenaren van DSC 6 op bezoek. Het zag er lange tijd naar uit dat we voor het eerst zonder invallers zouden spelen, maar op het laatste moment moesten we toch een beroep doen om Frans v Kampen als invaller. Frans was al 1x eerder in en uit de opstelling gejojo-ed, maar was gelukkig flexibel en deed daar niet moeilijk over. Zelf had ik al vooruit gespeeld tegen Simon Dirkse omdat hij op de bewuste avond niet kon. Die partij was voor ons gunstig afgelopen en dus kon het team al met een comfortabel punt voorsprong beginnen.
23 November 2018:

HSB-competitie 22 november

DD 1
Promotie 2 4½-3½
DD 3DSC 66-2

Twee overwinningen voor de thuisteams in het Nationaal Schaakgebouw. En DD 1 en DD 3 staan op dit moment aan de kop van hun poule. Maar de derde ronde is nog niet compleet.
21 November 2018:
Partij Van Orsouw Hommes

Niet alleen Stan Cortenbach, maar ook Elmar Hommes viel bij het Haags Weekeindtoernooi in de prijzen. Hij behaalde een ratingprijs in de groep onder 2100 en de spektakelprijs voor zijn partij tegen Theo van Orsouw. Hier de partij met commentaar van Elmar.
Agenda
 • Za
  15 Dec
  DD 1 - DSC Delft 2
 • SHTV - DD 2
 • DD 3 - Erasmus
 • De Waagtoren 4 - DD 4
 • Di
  18 Dec
  DD 2 - DSC 4
 • Keizer (15e ronde)
 • DD 5 - Raadsheer-Corbulo 2
 • Do
  20 Dec
  Snelschaken
 • Training Delemarre (3)
 • Za
  22 Dec
  Halfjaarlijks Snelschaakkampioenschap
 • Di
  25 Dec
  NSG gesloten
 • Do
  27 Dec
  Snelschaken
 • Za
  29 Dec
  Dies
 • Di
  01 Jan
  NSG gesloten
 • Do
  03 Jan
  Snelschaken
 • Za
  05 Jan
  Snelschaken