Nieuws

01 Juli 2019:
Open Kampioenschap SHTV

Het Open Kampioenschap van SHTV is met een vijfvoudig gelijkstand aan de kop geëindigd. Gert-Jan Willighagen, Marco van Straaten, Henk van Huizen, Rik Pronk en DDer Alexandr Mityaev kwamen allen op 5½ uit 7. Mityaev kon in deze groep weliswaar de hoogste TPR bereiken, maar eindigde op weerstandspunten toch maar op de 5e plaats. Ook Stan Cortenbach deed tot het eind mee op de prijzen, maar kwam door een nederlaag in de laatste ronde niet verder dan 4½ punten (met een TPR van 1966). Ton Bodaan en Lothar van der Sluijs eindigen eveneens op 4½ punten.
29 Juni 2019:
Blindsimultaan-seance Arie Werksma

Ondanks de tropische hitte en het WK damesvoetbal waren er 29 juni zeven deelnemers naar het Nationaal Schaakgebouw gekomen om een blindseance te spelen tegen Arie Werksma, oud-lid van Discendo Discimus. Voor een aantal leden was dit een nieuwe ervaring. Voor Arie niet, hij is intussen een veteraan op dit wonderlijke terrein van het schaken. Verleden jaar, 5 mei 2018, won hij er twee, gingen drie partijen verloren en kwam hij tot twee remises. Zou hij dit jaar die prestatie kunnen verbeteren?
26 Juni 2019:
Clubkampioenschap wéér onbeslist

Gerrit Prakken won gisteravond zijn laatste inhaalpartij in de kampioensgroep tegen Elmar Hommes en kon zo met Rogier van Egmond gelijk trekken (beiden 7 uit 8). Net zo als afgelopen seizoen eindigt de kampioensgroep dus in een gelijkstand. Dit seizoen zal er echter een beslissingsmatch tussen de twee winnaars volgen.


Hommes - Prakken
22 Juni 2019:
Halfjaarlijks snelschaakkampioenschap

John van der Wiel was een klasse apart bij het DD-zomersnelschaakkampioen­schap. Hij won met 13 uit 13 en liet Arie Werksma (11) en Ronald Dickhoff (9½) achter zich. Bij 28 deelnemers bleek de nieuwe toernooiformule (13 rondes Zwitsers systeem) succesvol en zal herhaling vinden.


De winnaars met wedstrijdleider Prakken
21 Juni 2019:
Beslissing clubkampioenschap uitgesteld

Kanshebber Rogier van Egmond speelde zijn laatste inhaalpartij tegen Ronald Dickhoff remise en eindigt op 7 uit 8. Concurrent Gerrit Prakken staat nu op 6 uit 7 en speelt zijn laatste inhaalpartij a.s. dinsdag met zwart tegen Elmar Hommes.

Van Egmond Dickhoff
20 Juni 2019:
Alexandr Mityaev "Second Best of the West"

Alexandr Mityaev is net niet "Best of the West" (het open toernooi van Amsterdam West) geworden. Hij eindigde een halve punt achter winnaar Jan Schuur. Maar 4½ uit 5 (plus twee byes) en een TPR van 2230 waren nog steeds een indrukwekkend resultaat. Oud-DDer Paul Koks bereikte de tweede plaats in de B-groep.


12 Juni 2019:
Open Kampioenschap SHTV

Na vier van zeven rondes staan vier van de deelnemende DDers boven de 50%. Alexandr Mityaev en Ton Bodaan (beiden 3½) zijn de directe achter­volgers van koploper Gert-Jan Willighagen. Stan Cortenbach (3) en Max van Herpen (2½) hebben zich ook in de bovenste helft gevestigd.

In de vierde Ronde lukte Stan Cortenbach een leuke combinatie tegen clubgenoot Lothar van der Sluijs.
Agenda
 • Do
  18 Jul
  Snelschaken
 • Za
  20 Jul
  Seizoensafsluiting:
  Oud-DD - Jong-DD
 • Do
  25 Jul
  Snelschaken
 • Za
  27 Jul
  Snelschaken
 • Do
  01 Aug
  Snelschaken
 • Za
  03 Aug
  Snelschaken
 • Do
  08 Aug
  Snelschaken
 • Za
  10 Aug
  Snelschaken
 • Do
  15 Aug
  Snelschaken