Nieuws

14 Juli 2019:
Amsterdam Science Park Toernooi

Bij het ASP Open 2019 deden twee DDers mee. Petar Arnaudov (5½ uit 9) werd 10e in de A-groep. Jan Willem Koelmans (3 uit 9) kwam niet verder dan de 46e plaats in de B-groep.
14 Juli 2019:
Leiden Chess Tournament 2019

De DD-afvaardiging in Leiden telt maar liefst 11 spelers: van John van der Wiel in de kroongroep tot Hayun Shin in groep C. Na drie rondes is Mark Bueno (groep B, 2½ punten) de topscorer.
12 Juli 2019:
Alexandr Mityaev wint finale Van-Eekelen-beker

Mityaev won de tweede partij van de finale met wit tegen Rogier van Egmond, de winnaar in het vorige jaar. De eerste partij was in remise geëindigd, zodat Van Egmond (hogere rating aan het begin van het seizoen) de tweede partij had moeten winnen om zijn bekertitel te continueren.


Mityaev Van Egmond
11 Juli 2019:
DD 1 (HSB) viert kampioenschap

Na een lange zoektocht naar een geschikt datum is het kampioenschaps­entenje van DD 1 toch nog van de grond gekomen. Volgend seizoen dan maar hoofdklasse...


DD 1 kampioenschapsetentje
04 Juli 2019:
Haarlem Nova College Toernooi

Petar Arnaudov (Groep A) en Niels Engelen (Groep B) deden afgelopen weekend mee bij het weekendtoernooi in Haarlem. Arnaudov bereikte met 4½ uit 6 de derde plaats in de A-groep, Engelen kwam eveneens op 4½ en werd daarmee 8e in de B-groep. Hij heeft zijn partij uit de laatste ronde tegen Thiemen Dekker van commentaar voorzien.
04 Juli 2019:
Terugblik blindsimultaan

Er is veel onderzoek gedaan naar blindschaken. Aangetoond is dat drie zaken belangrijk zijn: schaakkennis, ruimtelijk voorstellingsvermogen en geheugen. Geheugen staat dus niet op de eerste plaats. Wat mezelf betreft, ik heb ruim vijftig jaar schaakervaring opgedaan en heb van beide ouders gunstige genen gekregen. Mijn moeders familie herbergt tekentalenten (ruimtelijk inzicht) en mijn vader was een uitstekend hoofdrekenaar (geheugen).
03 Juli 2019:
First Tuesday Rapid juli

Op verzoek van enkele enthousiaste deelnemers kwam er een extra editie van de First Tuesday Rapid in juli. Door een overwinning in de laatste ronde op Stan Cortenbach kon Stefan Boeters de eerste plaats veroveren. Naast Cortenbach eindigden ook Alexandr Mityaev, Theo van Orsouw en Adri Voermans op 3 uit 4.
Agenda
 • Do
  18 Jul
  Snelschaken
 • Za
  20 Jul
  Seizoensafsluiting:
  Oud-DD - Jong-DD
 • Do
  25 Jul
  Snelschaken
 • Za
  27 Jul
  Snelschaken
 • Do
  01 Aug
  Snelschaken
 • Za
  03 Aug
  Snelschaken
 • Do
  08 Aug
  Snelschaken
 • Za
  10 Aug
  Snelschaken
 • Do
  15 Aug
  Snelschaken